Ruth Larsen svømmede i slutningen af 1920erne i Nyborg Svømmeklub, der dengang hed Nyborg Svømme og Livrednings Klub, og hendes svømmekarriere kulminerede, da hun i 1929 vandt en medalje i 100 m bryst i tiden 1:46,20. Konkurrencen var arrangeret af Fyns Svømme Union (!) og blev afviklet i Bogense Havn.
 
I medaljesamlingen, som består af 5 medaljer, ser det ud til, at Ruth Larsen ud over den omtalte medalje i 100 m bryst i 1928 vandt en medalje i 50 fri og 50 bryst i et stævne ligeledes arrangeret af Fynsk Svømme Union og i en Nyborg Svømme og Livrednings Klub konkurrence har fundet en sølvmedalje i 50 M Re?
 
Billeder af medaljer og avisudklip kan ses i galleriet.

 
Ruths søn Jørgen stødte under oprydningsarbejde på nogle gamle medaljer og et avisudklip fra dengang hans mor svømmede i Nyborg, og han har været så venlig at sende både medaljer og avisudklip til Nyborg Svømmeklub. Han fortæller, at hans mor senere gjorde et forsøg på at svømme over Storebælt, men at dette forsøg desværre mislykkedes, hvorefter hans mor aldrig mere gik i vandet. Ruth Larsen døde i en meget ung alder - hun blev kun 40 år gammel.
Google og andre søgemaskiner har ikke frembragt yderligere oplysninger om denne tidlige Nyborg svømmer, og vi har således kun de oplysninger, sønnen Jørgen har givet os.
 
En stort tak skal lyde til Ruth Larsens søn Jørgen, der tænkte på Nyborg Svømmeklub; vi vil finde en prominent plads til både medaljer og avisudklippet.