Mange 9. og 10. klasser kæmper hvert år med at finde den helt rigtige praktikplads. Først og fremmest skal man finde ud af, hvad man interesserer sig for – dernæst skal man finde en arbejdsplads, hvor man kan få lov at være med. Det er ikke helt nemt.

Men for Silke Meyer, der til daglig svømmer på klubbens førstehold, K1, var sagen klar.

”Jeg er glad for børn, og jeg vil gerne noget med idræt, så jeg spurgte Martin om jeg måtte komme i praktik hos ham”, fortæller Silke.

Martin er klubbens cheftræner, Martin Madsen. Svømning er hans arbejde hver dag. Han står selv på bassinkanten når K1-svømmerne er i vandet op til 20 timer om ugen, han planlægger træningsprogrammer, står i spidsen for dryland og styrketræning, og så er han ansvarlig for den svømmefaglige udvikling af hele klubbens konkurrenceafdeling og faglig leder for klubbens øvrige konkurrencetrænere.

Det er et job med skæve arbejdstider og lange arbejdsdage, og det er muligvis derfor, de fleste svømmetrænere er mænd. Men de lange arbejdsdage afskrækker ikke Silke, der sagtens kunne se sig selv som svømmetræner: ”Lige nu kommer min egen svømning i første række,” siger hun. ”Men det er dejligt at træne andre. Man lærer også rigtig meget selv, når man skal observere, hvordan svømmerne gør nu og rette på dem, så de kan blive bedre. Det kan jeg også bruge på min egen svømning bagefter”.

En god træner skal ifølge Silke kunne rette på svømmerne, være god til at planlægge og lave programmer, være god til at kommunikere og ”så skal man nok også læse noget idræt”, siger hun.

I praktikugen har hun både været med som træner på K1, K2, K3 og Talentholdet. Og som afslutning var hun med talentsvømmerne til stævne i Odense.

”Jeg kan nok bedst lide at træne f.eks. K3. De kan godt svømme, men der er stadig meget nyt de skal lære. På K2 kan de alle stilarter, de er gode, så det handler mere om at se detaljerne og hjælpe med at rette og justere”, fortæller hun.

Silke har tidligere været hjælpetræner på et hold i svømmeskolen, men hun syntes, det tog for meget tid og gik ud over hendes egen svømmetræning. Hun er dog slet ikke afvisende overfor at komme i gang igen. Helst i konkurrenceafdelingen.

Ifølge Martin kan svømmeklubben sagtens bruge en træner som Silke. ”Silke er en dygtig svømmer, der ved, hvad hun har med at gøre. Og så er hun først og fremmest rigtig god til børn. ”, siger han.