DÅM gr. 1 i Esbjerg endte med at blive et rigtig fint stævne, hvor NSK-svømmerne blev svømmet rigtig stærkt. Det endte med 80% PR, 4 klubrekorder og en enkelt TOP10 placering. 
 
Jeg vil her give min evaluering på hver enkelt svømmers stævne:
 
Tais Andkjær Kristensen:
Tais tog for alvor et skridt op i niveau til dette stævne. Han startede stævnet ud med at smadre sin egen PR på 200 fly med 7 sekunder, hvilket også resulterede i hans første individuelle klubrekord! Herefter kørte det bare derudaf for Tais. Han fulgte op med 7 sekunders PR på 400 fri, 5 sekunders PR på 200 IM, 4 sekunders PR på 200 fri og 5 sekunders PR på 400 IM. Endelig svømmede han 100 fly, hvor han lagde ud som lyn og torden, hvilket resulterede i, at hans hjemtur led og det ble desværre ikke så godt som håbet, dog endte det alligevel med en lille PR på 4/100 sekund.
Uden tvivl et kanon stævne for Tais, som høster helt fortjent efter en flot fremmøde i efteråret og en god villighed til at give den gas til træning, specielt i januar, hvor han endte med at kaste op at udmattelse et par gange efter et par hårde programmer. Vi må håbe at det har givet Tais endnu mere blod på tanden i forhold til at træne og forhåbentlig uden at klage over at det hele er "åhh så hårdt" - i så fald, tror undertegnet på at Tais kan gøre sig gældende som en seriøs outsider til klubmesterskabstitlen i juni måned efter sit imponerende alsidige arbejde i weekenden.
 
Karina Høybye Olesen:
Alle svømmere kommer i løbet af deres karriere igennem en periode, hvor tingene ikke kører. Det kan være et kort perioder eller en lang periode - sommetider på flere år. Der hvor den store forskel på mange svømmere er, er hvordan de kommer igennem sådan en periode. Karina har som de fleste ved været i en bølgedal i et års tid, men har formået at vende tingene i efteråret 2014. Det var derfor spændende at se, hvordan hun ville præstere til DÅM, efter en super træningsperiode. Det endte med at Karina slog PR på 50 fri, 400 fri, 100 ryg og 400 IM, mens hun slog både klubrekord og PR i 200 fri og 100 fly. Eneste øv-løb var hendes 100 fri, hvor hun svømmer et sekund over PR - til gengæld tog hun stor revanche i holdkappen hvor hun svømmer 1.00.68, hvilket er hendes klart hurtigste 100 fri tid. 
Et super flot stævne af Karina, som er er kommet igennem en hård periode helt fantastisk! Jeg tror der er mange der kan lære af Karinas tilgang til svømning! Ligesom Tais, forudser undertegnet, at Karina kan gå hen og overraske alle de store og være med i kampen om sommerens klubmesterskabstitel.
 
Maria Bredal Larsen:
Selvom Tais og Karina havde et godt mesterskab, kunne de ikke hænge på Marias flotte præstationer. Maria har i 1½ år været langsommeste svømmer på K1, hvilket til tider har været hårdt for hende og en kamp for at følge med til træning, hvilket blandt andet resulterede i et hospitalsbesøg med ambulance. I denne weekend kom belønningen for det hårde arbejde - intet mindre end fantastisk var Marias præstationer! Det blev til 1,2 (!!!) sekunders PR på 50 fri, 4 sekunders PR på 100 bryst, 6 sekunders PR på 400 fri, 1 sekund på 100 fri, 3 sekunder på 800 fri, 8 sekunder på 200 bryst og 4 sekunders PR på 200 fri. Samtidig svømmede Maria 3 gode holdkapper! Maria er nu langt fra den langsommeste pige på K1 i alle løb, men snarere i den bedre halvdel i visse af løbene! Maria viser her, at når ens fremmødeprocent ligger tætter epå 100% end 90%, så får man også udbytte! Et fantastisk stævne af Maria!
 
Jonas Ejby:
Jonas har i løbet af det sidste års tid drønet frem i niveau og på et tidspunkt stopper det. En af de svære ting, er at træningsniveauet bliver nødt til at følge med for at man ikke går i stå. Jonas har desværre ikke helt formået at få træningsniveauet til at følge trop med hans stævneniveau og derfor blev stævnet ikke en helt så stor fest for Jonas, som for de 3 førnævnte svømmere. Jonas havde 3 løb til stævnet og både 100 og 200 bryst svømmer han helt op til PR, hvilket betyder at han var indenfor 1 sekunder af sin bedste tid. I 400 IM svømmer han en lille PR, efter et okay splittet løb. Det bliver godt for Jonas at have det næste halve år til at øge sit træningsniveau, så langbanestævnerne bliver en succes. Det er vigtigt at forstå at Jonas ikke har gjort det dårligt overhovedet, men vi håber at han kan tage det næste skridt med de næste måneders træning. 
 
Iben Bak:
Hvis jeg havde været doven, havde jeg skrevet "Indsæt Iben i stedet for Jonas og læs samme evaluering". Iben har også udviklet sig utrolig hurtigt og på et tidspunkt måtte det holde lidt pause. Det kom til DÅM, hvor tingene ikke helt kørte, som vi havde håbet. Hun starter ud med 50 fri, hvor hun ikke rigtigt kommer igang og svømmer 7/10 fra pr, samme aften stod den på 400 fri, hvor hun er 2 sekunder fra PR. Lørdag havde vi valgt at hun kun skulle svømme 800 fri og det gør hun rigtig godt med ny PR og klurekord med 1 sekund. Det gode ved dette løb, var at Iben selv lå og styrede farten, hvor hun ved den gamle PR fulgte med en og lod hende styre farten. Et super godt løb af Iben. Om søndagen stod den på 400 IM og 200 fri og det blev begge løb en smule over PR. Selvom det ikke blev et drømmestævne for Iben, sikrede hun Nyborgs bedste placering med en fin 9. plads.
 
Julie Ejby
Julie har kæmpet med en øm skulder og et par ømme knæ i løbet af efterårssæsonen, men formåede alligevel til VÅM at få taget en kravtid til DÅM. Julie skulle svømme 3 løb, nemlig 100 bryst, 200 bryst og 200 IM. Det blev til 3 flotte løb, startende med en 2 sekunders PR på 100 bryst. Om lørdagen skulle Julie svømme 200 IM og målet var at undgå at blive sidst. Det lykkedes ved hjælp af en 8 sekunders PR. Sidste individuelle løb fra Julie var 200 bryst, hvor hun svømmer et flot teknisk løb, hvor fokus var på antallet af armtag i stedet for at gå efter tiden. Det blev et enkelt sekund over PR, men viser samtidig, at hvis man svømmer med god teknik, så skal tiden nok også komme til at blive god! Et fint DÅM af Julie, som samtidig er hendes sidste stævne som K2-svømmer, i og med hun har fået tilbud om oprykning til K1, hvilket hun har takket ja til. Velkommen på K1 til Julie!
 
Holdkapper:
Nyborgs ældste svømmere er efterhånden blevet dygtige til at præstere i holdkapper og endnu en gang viste de, at de virkelig vil kæmpe for hinanden! Vi startede ud med 4*200 fri, hvor pigerne svømmer 9 sekunder hurtigere end ved VÅM for 6 uger siden. Her skal Julie nævnes for at svømme 6 sekunder hurtigere end til VÅM! Her blev det til en 13. plads.
Søndag stod den på 4*100 fri, hvor pigerne svømmer en flot tid på 4.23.5, som er 2 sekunder hurtigere end til DÅM. Her blev det til en 19. plads. Sidste løb var 4*100 Medley, hvor vi startede ud med Karina som svømmede uden briller, alligevel svømmer pigerne 6 sekunder hurtigere end til VÅM, et løb hvor Iben svømmer 4 sekunder hurtigere end PR i fly. Her blev det til en 22. plads.
 
Samlet set en klart godkendt mesterskab af Nyborg!
 
Martin Madsen