Træningslejr i Brønderslev, påsken 2012

Turen til Brønderslev forgik med tog og bus og på gåben.

Vi skulle bo på vandrerhjemmet, som ligger sammen med Brønderslevhallerne. Der havde vi en hel gang for os selv, og meget fine værelser, alle med bad og toilet, på det ene værelse var der sågar køkken, ud over at der også var fælleskøkken og opholdsstue.

Køkkenerne havde vi dog ikke det store at bruge til, da vi spiste alle vore måltider i cafeteriet i hallen. Her var vores madmor, Kate, meget sød og imødekommende og vi fik rigtig god mad, og nok af det.

Første dag havde vi et træningspas om eftermiddagen, og da vi havde spist aftensmad og hygget os lidt, gik vi tidligt i seng. De 9 af deltagerne på lejren, havde været til DM for hold i Nykøbing Falster i weekenden lige inden, så de var vidst lidt møre

Dagen efter havde vi dryland i hal 1 i Brønderslevhallerne, inden turen gik de ca. 800 meter ned ad vejen til svømmehallen, hvor der ud over træning også var besøg af Ragnar fra SwimCon, der kom med Silkes præmie, hvis man kan sige det sådan.

Hun havde vundet i alt 3 svømmeanalyser ved Vestdanske Langbanemesterskaber for Junior og Senior i Hjørring, og det var aftalt, at de skulle laves, når vi skulle på træningslejr.

De forgår ved at der filmes mens de svømmer, og så ser man optagelserne bagefter, hvor der også laves en analyse, så man kan se, hvad man kan/skal ændre for at komme til at svømme mere optimalt.

Ud over Silke selv, fik også Stine og Anton hver en analyse, men i virkeligheden fik hele holdet glæde af Silkes præmie, idet mange af de gode råd, Ragnar kunne dele ud af, senere kunne overføres og bruges af hele holdet.

Efter træning var der frokost og middagslur. Det er faktisk det meste af tiden gået med, hvis man skal sige det kort: 3xS = Svømme, spise, sove.

Om eftermiddagen var der en løbetur i stedet for almindelig dryland og så endnu en tur i baljen.

Kate (holdleder) havde været en tur i byen og handle, så der efter hvert svømmepas blev serveret lidt at spise i svømmehallen, mens der blev strukket ud, hvilket er meget vigtigt i forhold til restitueringen.

Efter aftensmaden igen lidt hygge og så på hovedet i seng. Onsdag stod den igen på svømning formiddag og eftermiddag, men i stedet for alm. dryland, havde Kenneth lavet en aftale med den lokale bokseklub om at vi måtte komme og træne sammen med dem efter svømning. Det var ret hårdt, men også ret sjovt.

Det ene af torsdagens træningspas var et stævne, hvor testen bestod i at se, hvor godt svømmerne selv har tjek på at få varmet op, være klar til starten til tiden (hvis man ikke er klar, går starten alligevel, fandt de ud af) og også at have tjek på hvad man gør, hvis briller eller badehætte pludselig går i stykker under eller lige før start.

Ikke alle syntes, det var særligt sjovt at finde ud af, at deres badehætte ”var revnet”, men alle gennemførte, og alle lærte noget af det.

Torsdag aften var der bowling og det kunne ret hurtigt slås fast, at selv om vi syntes, det var herresjovt, var vi ikke ret gode til det.

Efter bowling fik vi kage og saftevand og så var det igen tid til at sove.

Fredag var det ”skiftedag”. Efter formiddagspasset og frokost, tog Stine R toget hjem og Kate tog Stine, Katrine, Karina og Iben med hjem. Til gengæld kom Lisbeth og Jens så til.

Fredag eftermiddag forberedte nogle af de ”gamle” A-holdssvømmere debutant-konkurencer til lørdag aften.

Om eftermiddagen var der boldspil i allen, og Therese og Mads udøvede en vild danseopvisning midt under fodboldkampen, og Kenneth skød så hårdt til bolden, at både bold og sko fløj om ørerne på spillerne på banen.

Om aftenen var der hyggetræning, som blev afsluttet med basketball. Nadia ønskede sig pizza til aftensmad, og det var heldigvis også det, der var på menuen J

Lørdag formiddag svømmede alle et rimeligt hårdt pas, inden nogle forsvandt ud at købe rekvisitter til aftenens show.

Om eftermiddagen havde de et af de sjovere pas med 1 times holdkap og holdmesterskaber.

Nu var alle svømmere ved at være ret godt brugt, de mange lange pas havde sat deres spor med træthed og udmattelse, så der var 3 muligheder for morgentræning søndag. 1: Fri og afslapning, 2: Kort pas, 3: Langt pas.

Lørdag aften blev der afholdt debutantshow med de nye A-holdssvømmere. Alt gik fint, og de gennemførte alle og bestod. De blev udsat for følgende prøver: Gæt en drink (med bind for øjnene)/ børste tænder på hinanden (med bind for øjnene)/ tage BH af med tænderne uden brug af hænder/vindruer i cacaopulver & ram en skål/ farvning af drengenes hår.

Søndag startede med at vi pakkede sammen på værelserne, derefter et træningspas, som forløb fint. Om eftermiddagen blev der fyldt godt op i svømmehallen, da der kom et svensk hold på besøg (26 pers.) som også skulle være på vandrerhjemmet.

De skulle være der ugen efter os. Der var et girl-band, der underholdt i pigernes baderum

Om aftenen var der evaluering af træningslejren, både selve opholdet og træningen. Senere startede Kenneth op med samtaler med de enkelte svømmere. Dem som Kenneth ikke nåede på træningslejren, kom til samtale i ugen efter til træning.

Resten af aftenen gik med social hygge på værelserne med læsning, snakken, computer, drillerier og gas.

Mandag var det tidligt op. Allerede kl. 6.00 til tidlig morgenmad og træning, så vi kunne komme hjem med toget.

Det sluttede med et sjovt men hårdt træningspas, pointkonkurrence, 2 kendte og 1 ubekendt. Alle gik rigtig godt til den, og da passet var færdigt var alle svømmere brugte og klar til hjemrejse.

Turen hjem gik fint, vi blev vel modtaget i Nyborg med flag og jubel, velkomsttårer osv. Anton sluttede lejren af med 50 armbøjninger på perronen i Nyborg. Det var sejt og godt gået, håber at mor Lisbet ikke fik en syg dreng.