Efter 4 dages svømning med både op og nedture, endte det hele nu meget godt for Nyborgs svømmere, men lad os tage en dag ad gangen.

Første dagen stod på 100 fri for Karina og Iben og forventningerne var egentlig høje på forhånd og med et Nordisk Juniormesterskabskrav på 59.75, synes det indenfor rækkevidden af det mulige for begge piger. Iben havde gået 59.88 til Danish Open og Karina 1.00.90 tidligere på året i Berlin. Begge piger svømmer frisk til men bliver trætte på hjemturen og går hhv. 1.00.73 og 1.00.60 i løb, hvor undertegnet var lidt skuffet. Begge svømmere kom dog videre til aftenens C-finale så håbet om et par gode tider var til stede.
Tais svømmede 100 fri og slog en fin personlig rekord, efter en glimrende hjemtur! God start af Tais og et øjeblik efter skulle han i vandet igen på 50 bryst, som endte med at være et okay løb, dog uden at være prangende.
100 fri om aftenen for Iben og Karina endte i lidt for langsomme udlæg, men til gengæld fine hjemture og samlet set blev det til 1.00.62 til Iben og 1.00.81 til Karina og igen tog undertegnet hjem med en følelse af, at det ikke fungerede og med lidt skuffelse i kroppen.

Søndag og andendagen skulle specielt pigerne ud og have revanche for deres 100 fri, det skulle gøres på 400 fri og igen var der et håb om at de kunne gøre sig gældende omkring nordiske-kravtiderne. Igen virkede det dog til at pigerne slet ikke havde det vanlige overskud. Karina går fuldstændig i stå efter et ellers fint udlæg og svømmer langt over sin PR. Iben svømmer også et rigtig fint udlæg, men formår ikke at skrue farten op til slut og så koster det lidt på den samlede tid. Det er dog nok til at Iben går i A-finalen i tiden 4.37.28, som er knapt 2 sekunder langsommere end til HCA for en måneds tid siden. Igen en irriteret træner, som ikke følte at det gik vores vej. Heldigvis havde vi de 2 drenge i vandet efterfølgende i 100 fly. Nicolai debuterer til et DM og rykker 11 pladser frem i resultatlisten i forhold til seedningen og svømmer et ganske fint løb. Tais svømmer også en lille pr i et ganske fornuftigt løb. Tais går videre til B-finalen som nummer 10.

I finalen er Iben ude nogenlunde på samme tid som om formiddagen efter de første 200 meter, men her til aften bliver hun bare utrolig træt! Hele 4 sekunder svømmer Iben langsommere end om formiddagen og jeg tror ikke at jeg behøver at nævne, hvordan en træner har det efter pigernes første 2 dage, som burde have været fest og farver, men i virkeligheden nærmest er den ene skuffelse efter den anden.
I 100 fly finalen er Tais igen godt kørende og lægger ud et ½ sekund hurtigere end om formiddagen og svømmer en fornuftig hjemtur også, indtil han mangler 2 meter og beslutter sig for at lave verdens værste og mest ringe indslag, som virkelig koster tid! Tais svømmer 59.05, som er hurtigere end om formiddagen, men lige efter Ibens 400 fri, blev det vist til mere fokus på og ærgrelser over de børnefejl Tais fik lavet. Så igen gik jeg til køjs med en følelse af skuffelse, selvom drengene egentlig svømmer rigtig fint.

Mandag og 3. dagen skal der overvejes, hvordan vi bedst mulig holder humøret og selvtilliden oppe på pigerne og vi vælger at afmelde begge piger på 800 fri, simpelthen for at sparre kræfter til sidstedagens 200 fri. Dette var tænkt allerede da vi tilmeldte, at det kunne være at vi skulle spare kræfter og derfor var de også tilmeldt 50 fri, som alt andet lige, kræver noget lidt andet af pigerne. 50 fri svømmer begge piger okay, dog uden at være nogen super tider. Herefter får pigerne lov til at få lidt fritid og hviletid med deres forældre, væk fra vores hytte, som vi deler med Holbæk og Kalundborg.
For drengenes vedkommende står den på 200 fly og igen viser Nicolai glimrende ting med 2.25.74, hvilket er hans første gang under 2.30 på langbane, en super disponering af løbet, hvor der der er lidt tekniske mangler. Men et rigtig fint løb af Nicolai som igen formår at rykke frem i resultatlisten i forhold til startlisten!
Tais svømmer lidt sit eget løb og gør nærmest det modsatte af, hvad vores taktik var og svømmer lidt over PR. Det er dog stadig nok til at komme i B-finalen som nummer 15. I finalen lytter Tais endelig ( ;-) ), og det resultere da også i, at han svømmer 1½ sekund hurtigere og helt op til PR.

Sidste dagen og sidste chance, hvis det virkelig skal nå at blive sjovt for Nyborgsvømmerne og specielt pigerne, hvis drømmen og målet om kvalifikation til Nordiske Juniormesterskaber skal indfries. 200 fri er det for Karina og Iben og de ligger side om side. De har indtil videre svømmet halvskidt, så hvordan får man dem lige til at svømme stærkt? Vi aftaler at nu satser vi hele butikken og smadre ud, det virker egentlig ganske fornuftigt, selvfølgelig bliver de trætte til sidst, men der bliver virkelig arbejdet og kæmpet for hver en meter og det ender med tider på 2.10.5 på Karina og 2.10.6 på Iben. Det er faktisk PR for Karina og nu begynder jeg faktisk at tro på, at det kan lade sig gøre, selvom det bliver svært! Den største opgave er at få pigerne til at tro på, at det er realistisk. Kravtiden til nordiske er 2.09.04, så det er alligevel 1½ sekund der skal pilles af, men med et fornuftigt udlæg, burde det være indenfor rækkevidde. Pigerne ligger på bane 5 og 6 om aftenen og kan altså nyde godt af hinandens selskab igen.
Først skal vi dog lige have indledende afsnit overstået og her svømmer Nicolai og Tais 50 fly. Nicolai igen med mange fine ting, men også et par tekniske svipsere, men det resultere i 29.12 og stor PR fra Nicolai! Dermed kunne vi afrunde for Andersen og hans første DM, som resulterede i 3 pr i 3 starter, det kan vist ikke gøres bedre!
Tais svømmer igen lidt sit eget løb i stedet for at lytte til trænerens kloge ord, det virker delvist, da han svømmer pr med 1/10 og går videre i B-finalen som nummer 15.

Sidste afsnit og man kan mærke, at pigerne har fået troen tilbage, opvarmningen kører fint og vi får rettet nogle små tekniske ting og fået styr på taktikken. Hænderne med stopurene ryster let på træneren, da pigerne stiller sig op på skamlen og jeg nåede endda at tænke "nu håber jeg ikke at de er ligeså nærvøse som jeg er". Begge piger svømmer ud med en hel anden ro i sin svømning end om formiddagen og har derfor en masse ekstra energi til hjemturen. Mest udholdende er Iben, som slår ind i 2.08.38 og samtidig slår hun ind som næstbedste 01'er i heatet. Hun er derfor kvalificeret til Nordiske Juniormesterskaber om 1½ uges tid i Finland! Et superløb af Iben, der virkelig fandt noget ekstra frem, da det blev krævet! Karina svømmer også super flot og slår igen PR i tiden 2.09.79, hvilket må siges at være mere end godkendt med tanke på hendes uheld med foden for en måneds tid siden. Dejligt at pigerne slutter af med manér og at træneren endelig kan ånde lettet op og konkludere, at vi har en svømmer med til sommerens internationale mesterskaber, som pigerne især har kæmpet hårdt for at nå!
Sidst men ikke mindst skulle vi have Tais igennem sin 50 fly og denne gang lyttede han og formåede at svømme sin 50 fly i stedet for at kæmpe mod vandet, et kanonløb af Tais som barberer yderligere 33/100 af sin PR med 26.47.

Samlet har det været et lidt blandet mesterskab, hvor forventningerne til Iben og Karina var tårnhøje og det lykkedes ikke før sidstedagen at indfri dem, mens drengene bare gav den gas fra start til slut. Det endte med at være en klart godkendt mesterskab med Iben kvalificeret til NJM i Finland i weekenden 9.-10. juli.
Onsdag er hviledag, før vi tager hul på 4 dages mesterskaber i den åbne klasse, hvor først og fremmest Thea skal give den gas, mens Iben og Karina tager 4 dage mere og skal prøve at svømme med lidt mindre pres på skuldrene.