Velkommen til Nyborg Svømmeklubs svømmeskole

Svømmeskolen er Nyborg Svømmeklubs største afdeling, og som regel også den afdeling, som medlemmerne først stifter bekendtskab med.
Her handler det om at at lære at svømme, at motionere og at have det sjovt og rart sammen.

Kontakt os på info@nsklub.dkhvis du har spørgsmål vedrørende Svømmeskolen og Nyborg Svømmeklub  

 

Vi tilbyder svømning for enhver og har et bredt udsnit af svømmehold, fra baby-hold, begyndersvømning for de helt små, øvede og meget øvede børn og vi har motionssvømning for juniorer, unge og seniorer.

For dem der vil mere, har vi en konkurrenceafdeling, som du kan finde mere information om i menuen til venstre på hjemmesiden.

Børn og svømning

Langt de fleste medlemmer i Nyborg Svømmeklub er børn, der skal lære at svømme. Den opgave tager vi meget alvorligt.

Vores formål er at skabe mulighed for at alle kan dyrke svømmeidræt, og at sikre at alle medlemmer kan udfolde deres potentiale.
Klubben bygger på frivillige, forpligtende og sociale fællesskaber, hvor tryghed og glæde er fundamentet for alle aktiviteter.

Det betyder også, at vores instruktører er frivillige og mange af dem er unge, der selv er tidligere svømmere. Klubben støtter og hjælper, alle instruktører kommer på kursus, og vi har fælles målsætninger og programmer, der sikrer at alle svømme-eleverne kommer igennem et fast pensum.

Målsætninger

Du kan finde målsætningerne for de enkelte hold i beskrivelsen under menuen holdtilmelding i toppen af siden.

En sæson går fra august til maj, og lektionerne er tilrettelagt, så der er løbende progression i øvelserne. Som hovedregel vil børnene derfor være klar til at rykke til næste niveau efter sommerferien.

På svømmehold for Baby, Haletudse (1,5-3 år, Frø (Forældre/barn) og Tangloppe (plask) handler det primært om at skabe tryghed og glæde ved vand, mens den egentlig svømmeundervisning begynder på Krabbe og forsætter på Søløve, Blæksprutte og Laks. Fra Blæksprutte og Laks sker den primære rekruttering til Konkurrenceafdelingen. Efter Laks kan børnene fortsætte på Haj med svømning op til 2 gange om ugen og livredningsaktiviteter eller Hvidhaj, hvis de ønsker at svømmer op til 3 gange om ugen og deltage i forskellige stævner. . 

Informationer

Vi informerer forældre via mail, sms -, denne hjemmeside og vores Facebook side. Derfor er det vigtigt, at vi får din mailadresse, og at du vedligeholder din profil her på siden. På den måde har vi nemlig mulighed for at målrette vores information. Vi kan sende sms/mail til alle på et givent hold, ligesom vi løbende vil forsøge at udsende nyhedsbreve.

Lektionerne

Husk at det er børnene, der går til svømning. De fleste forældre er med børnene i hallen, når de begynder at svømme, og det er helt fint. Men hav tillid til, at trænerne ved hvad de gør, og hold dig gerne i baggrunden. Det er oftest lettere for både barn og træner, at få skabt tryghed og glæde, hvis forældrene ikke blander sig.

Hygiejne

Følgende regler skal overholdes inden der er adgang til svømmebassinerne: Barnet skal vaskes over hele kroppen før det rene badetøj påføres, håret skal skylles eller der skal bæres badehætte, og alle smykker skal tages af.

Børnene må kun gå i vandet når træningstiden starter og træneren er til stede. Svømning før og efter svømmetræningen f.eks. til badeland kan kun ske, hvis , hvis der er købt billet i svømmehallens billetsalg.

Udstyr

Svømning er en ikke særlig udstyrskrævende sport, men vi vil dog gerne give et par gode råd til, hvad som er absolut nødvendigt, for at undervisningen bliver så optimal som muligt.

Badedragt

Sørg for, at det er en med en ordentlig ryg, undgå tynde stropper, som glider ned over skuldrene.

Badebukser

Undgå store shorts, som vejer meget, når de bliver våde og dermed er med til at trække en ned under vandet.

Briller

Svømmebriller er absolut nødvendige for alle. Køb nogle, som passer. Husk et barnehoved er ikke så stort, som et voksenhoved. Dykkermasker kan ikke bruges, da de lukker for næsen.

Badehætte

For børn og voksne med langt hår er en badehætte en god ide. Man undgår hele tiden, at skulle vifte håret væk fra ansigtet.